top of page

Gül Kokusunun Frekansı Nedir?

  • Yazarın fotoğrafı: Erkan Özdan
    Erkan Özdan
  • 10 May 2023
  • 2 dakikada okunur
Gül, tarih boyunca insanların sevgi, tutku ve romantizm sembolü olarak kullanmış olduğu bir çiçektir. Aromaterapi alanında da popüler bir bileşen olan gül kokusu, birçok kişinin hoşuna gitmektedir. Ancak, gül kokusunun frekansı hakkında yanlış bilinen birçok şey vardır. Bu yazıda, gül kokusunun frekansı hakkında bilimsel olarak neler bilindiğini ele alacağız.

Öncelikle, "frekans" kelimesi, bir dalga hareketinin birim zamandaki titreşim sayısını ifade eder. Her şeyin bir frekansı vardır ve bu frekanslar, ses, ışık, elektromanyetik radyasyon ve diğer enerji türleri ile ölçülebilir. Gül kokusunun frekansı, aslında gülün kimyasal bileşenlerine bağlıdır.


Gül kokusu, birçok farklı kimyasal bileşen içerir. Bu bileşenler arasında en yaygın olanı, doğal gül esansının ana bileşeni olan Rosa damascena yağıdır. Rosa damascena yağı, 300'den fazla kimyasal bileşen içermektedir. Bu bileşenlerin her birinin farklı bir frekansı vardır.

Bazı araştırmalar, gül esansının, titreşim frekansı 320 hertz olan bir enerjiye sahip olduğunu öne sürmektedir. Bu frekans, vücudun doğal titreşim frekanslarından biriyle uyumlu olduğu için insanların rahatlamasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda, gül esansının doğal olarak sakinleştirici ve stres giderici özellikleri nedeniyle aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ancak, gül kokusunun frekansı hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Şu anda mevcut olan araştırmaların çoğu, gül esansının kimyasal bileşenlerine ve aromaterapinin nasıl işlediğine odaklanmaktadır. Gül kokusunun frekansı hakkında daha fazla bilimsel veri elde etmek için, daha kapsamlı araştırmalara ihtiyaç vardır.

Sonuç olarak, gül kokusunun frekansı, gül esansının kimyasal bileşenlerine bağlıdır ve şu anda elimizdeki veriler sınırlıdır. Ancak, gül esansı doğal olarak sakinleştirici ve stres giderici özellikleri nedeniyle aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır.


Kaynaklar:

1. Ma, M., & Sun, J. (2018). The odor of rose and its physiological and psychological effects. Journal of Multidisciplinary Healthcare, 11, 175–182. doi:10.2147/jmdh.S168101
2. Doty, R. L., Shaman, P., & Dann, M. (1984). Development of the University of Pennsylvania Smell Identification Test: A standardized microencapsulated test of olfactory function. Physiology & Behavior, 32(3), 489-502. doi:10.1016/0031-9384(84)90269-5
3. Wysocki, C. J., & Preti, G. (2004). Facts, fallacies, fears, and frustrations with human pheromones. The Anatomical Record Part A: Discoveries in Molecular, Cellular, and Evolutionary Biology, 281(1), 1201-1211. doi:10.1002/ar.a.20104



Коментари


©2023, fasonurun.com bir Tetra Kimya ve Kozmetik iştirakidir. 

bottom of page